Sunday, April 8, 2012

-oranda-

setelah hampir 3 bulan x pulang ke kampung dan tahap kebosanan mencecah paras-paras idung terjadi la aktiviti photoshoot talent yg sangat-sangat sombong dan angkuh dengan kejelitaan dan kecomelan yg dimiliki...kejadian tersebut telah berlaku pada pukul 2 pagi...huhuhu...
























ni lah talent yg angkuh dan sombong tu...susah betul nk shoot...tergedik-gedik....(o_0)'















































selepas merujuk kat-http://ms.wikipedia.org/wiki/Ikan_Mas , baru lah diketahu rupa-rupanya spesis yg aku bela tu jenis oranda...sebelum ni ingat jenis lion head...apasal kedai tu cakap lion head...compius...(6_9)'...oranda 2 ekor yg aku bela ni dah hampir setahun..lama jugak ek..bila pegi kedai tu blk utk beli makan ikan ni, baru perasan oranda aku ni dh besar..yg kat kedai tu kecik je...x sangka betul..huhuhu..

nota :
1. entry 'emas berenang' (http://journeynazri.blogspot.com/2011/10/emas-berenang.html) adalah gambar masa mula2 beli oranda tu...dapat tgk x perbezaan saiznye?
2. entry kali ni aquarium dh diubah interior designnye..lebih simple dan exclusive kononnye..huhuhu...
3. x jemu tgk oranda ni berenang...cute gila!!!

2 comments:

watachiwa said...

oranda hang ni sekiut org yg taip komen ni la. hak hak hak

nazrie said...

info terkini..2 ekor oranda ni telah meninggalkan dunia yg penuh pancaroba pada 12@13 april 2012..sob..sob..sob..tiada lagi gelak tawa..tiada lagi gurau senda..yg tinggal hanyalah kenangan..duniaku terasa sepi tanpa diaorg...pemergian yg tanpa diduga...sob..sob..:(