Saturday, March 5, 2011

-bina masjid-

sorang dah kawen..tinggal lagi 2...hahaha...sorang lagi dah x lama...yang sorang lagi (aku) entah bila la plak ye...malas nak cite...tapi mesti korang suruh cite gak kan..cer cite..cer cite..(pengaruh cite hantu kak limah)


ok lah..citenye panjang sebenarnye..tapi aku pendekkan ye...member serumah aku kawen pada 19 feb 2011...ok..settle...hahaha...


cuaca hari tu amat cantik...aku sangat suka langit pada hari tersebut...suka sesangat..


ini plak gambar dalam rumah...sebenarnye aku x suka sangat amik gambar kawen dalam rumah ni..sebabnye bukannye cantik sangat view dia...outdoor aku suka...tp sayang...pengantin x mau....rugi sangat...


pengantin x nak gi outdoor...aku gi la sorang2..hahaha...

haa...yang ini gambar kat rumah lelaki..pagi2 lagi mak cik2 ni dh sampai...meriah sungguh...suasana yang agak berbeza la dari kampung sendiri...sebabnya kat sini kawasan felda...mak cik2 ni datang jalan kaki sambil menjunjung beras sorang sekampit..yang 10 kg tau...tp x sempat nak amik gambar...sb masa tu kamera ada dalam rumah...

yang ini plak gambarnye x menarik pun..tp saja diupload...nk tunjukkan suasana majlis 'makan gulai' di terengganu...simple kan...x perlu meja dan khemah yang banyak pun...1 khemah ni je tau...pastu kerusi disusun cam nk tgk wayang..hehe..tp suasananya meriah gak...lauk pauknye pun boleh tahan...ada 1 makanan yang agak luarbiasa la bgi aku...kerabu umbut kelapa sawit...x pernah mkn sebelum ni...rsanya boleh tahan la..agak keras dari umbut kelapa..

dari jauh dah kedengaran mak cik2 berselawat...itu la tandanya pengantin dah sampai...mak cik2 ni bukan dari sebelah perempuan tau...dari sebelah lelaki...memang dah tradisi kat sini kot...selalunye kat sebelah aku sana kompang je..x pun ada silat...


ok cukup lah ye...nanti upload banyak2 kena marah plak dengan si pengantin..huhuhu...ampun ye....ok lah kepada along dan kak long...semoga masjid yang dibina teguh selamanye...
nota
1.'makan gulai' = ayat orang terengganu...kalau orang luar = 'makan kenuri'
2. kepada along & kak long..rugi ooo x gi outdoor...tengok gambar masjid terapung..cantikkan..huhu




3 comments:

watachiwa said...

gambar lagi..........mane?

faisal young jae said...

gambar aku mner????

nazrie said...

x kan la nk upload semua kan..byk tu...kat 1000 keping tu...